Saturday, 2 March 2013

Ukhwah Cash-i adalah pinjaman peribadi terkini hasil kerjasama Maybank Islamic dan Koperasi UKHWAH. Skim pembiayaan ini adalah khas untuk kakitangan kerajaan, badan berkanun dan agensi kerajaan terpilih sahaja. menawarkan kepada pemohon melalui Pembiayaan Islamik 'Bai Al Inah". Tidak perlu penjamin dan juga cagaran.

Melalui skim pinjaman peribadi Maybank Islamic dan Koperasi Ukhwah ini, mereka yang layak boleh memohon untuk mendapatkan pinjaman sehingga RM200,000.00. Kadar faedah yang ditawarkan adalah serendah 4.35% setahun dengan tempoh bayaran balik sehingga 20 tahun.


Kemudahan pembiayaan peribadi Ukhwah Cash-i ialah menawarkan tunai sekaligus kepada pelanggan. Ianya dikhaskan kepada kakitangan kerajaan melalui koperasi dengan bayaran bulanan di potong melalui Biro Perkhidmatan Angkasa. Pemohon boleh menggunakannya untuk kegunaan persendirian, pendidikan, baiki rumah, penyusunan semula liabiliti dan lain-lain.

Ciri-ciri pinjaman peribadi yang ditawarkan adalah seperti berikut :
1. Kadar Keuntungan :
  • 2-3 tahun- 4.35%
  • 4-10tahun- 4.65%
  • 11-20tahun - 4.99%
2. Jumlah Pembiayaan : Minimum RM2000
3. Maksimum RM200,000
4. Tempoh Pembiayaan : Dari 2 tahun sehingga 20 tahun
5. Pembiayaan bertindih (Overlapping) dibenarkan.

Rekod CCRIS tidak diambil kira semasa proses permohonan. Manakala untuk rekod CTOS, hendaklah tidak MELEBIHI RM30.000 baki tertunggak. Sekiranya melebihi jumlah tersebut, permohonan hanya boleh diluluskan dengan syarat pemohon bersetuju agar sebahagiannya adalah untuk selesaikan baki pinjaman yang disenarai hitam tersebut.

Borang pinjaman pembiayaan peribadi Ukhwah Cash-i ini boleh diambil di mana-mana cawangan Maybank berhampiran anda atau melalui ejen Koperasi UKHWAH yang berdaftar. Atau dapatkan maklumat sekarang:
Pinjaman Peribadi Koperasi - Ukhwah Cash-i

2 comments:

  1. Kenapa pinjaman maybank sampai sebulan baru nak dpt

    ReplyDelete
  2. Hmpir sebulan masih tidak dpt jawapan dari bank maybank pasal pinjaman pribadi...tak tahu kenapa lmbat sangat...

    ReplyDelete

Blogger Theme by Lasantha | Disediakan Oleh Servis Bina Blog